Виробництво:


Андрушівський маслосирзавод, вул. Лисенка, 10
м. Андрушівка, Житомирська обл., 13400

Офіс:


бул. Лесі Українки, 26, 7 поверх
м. Київ, 01133
(дзвінки у робочі дні з 10:00-17:00)

+38 (044) 490-72-00
Мова:
Укр

Вершкове масло

Вершкове масло

Вершкове масло – це один з найпопулярніших і вживаних продуктів, що входять до нашого раціону. Способи виготовлення і користь вершкового масла людству вже відомі досить давно. Історики стверджують, що в Ірландії масло вироблялося вже в V столітті, в VIII норвежці, вирушаючи в плавання, брали з собою барила з коров’ячим маслом, в Італії та Росії в IX столітті воно було вже відомим продуктом. Індія на основі топленого масла готувала і готує до цих пір не тільки їжу, але й ліки, додаючи в розтоплене масло різні трави.

У Росії промислово виробляти олію почали в першій половині XIX століття, кількість маслоробних фабрик в цей час досягало 700. Російські фабрики виготовляли якісне масло з сметани, молока і цілісних вершків, і успішно його експортували.

 

Хімічний склад вершкового масла.

Наші предки не дарма були впевнені в користі вершкового масла: продукт, і справді, унікальний. Він містить у своєму складі велику кількість вітаміну А, який не міститься ні в одному рослинному маслі.

50 г вершкового масла заповнює 1/3 щоденної норми вітаміну А, необхідного організму для зору, роботи імунної системи. Крім цього, користь вершкового масла полягає у вітамінах D, K, E, РР, а також усіх вітамінах групи В, відмінно засвоюваних організмом. Ці вітаміни потрібні людині для росту кісток, здоров’я зубів, волосся і шкіри, підтримки діяльності нервової системи і репродуктивних органів. Ще в маслі міститься близько 40% мононенасиченої олеїнової кислоти і ще 150 різних жирних кислот, у тому числі 20 незамінних. У складі натурального вершкового масла також містяться білки, вуглеводи, калій, кальцій, залізо, марганець, магній, мідь, фосфор, натрій, цинк.

 

Калорійність вершкового масла.
У вершковому маслі дуже велика кількість калорій: всього 1 г містить 7,29 Ккал, тому, якщо занадто налягати на цей продукт, це може призвести до набору зайвої ваги.

 

Користь вершкового масла.
Дуже корисне вершкове масло (зрозуміло, в міру) при хворобах шлунково-кишкового тракту. Масло надає комплексну дію: вітамін А загоює дрібні ранки в шлунку, і, завдяки “мастилі” хворий шлунок одужує швидше. Рекомендована доза – не більше 15 г на день. Олеїнова кислота, що міститься в маслі допомагає знизити ризик ракових захворювань.

Жирні продукти – відмінне джерело енергії, тому вершкове масло корисно жителям країн з суворим кліматом, так як воно дійсно допомагає зігрітися. Жири, що входять до складу клітин організму, зокрема, знаходяться в тканинах головного мозку, активно сприяють оновленню клітин. Потрібно обов’язково включати вершкове масло в дитячий раціон, так як його недостатня кількість в їжі веде до зниження розумової активності та успішності в школі.

Private Label та як ми працюємо

Вы хочете створити власний бренд масла, сиру чи спреду? АМСЗ буде вашим надійним партнером зі своєю готовою програмою для партнерів.

Прайси та каталог продукції

Якщо ви хочете стати партнером АМСЗ та зробити запит на прорахунок покупки того, чи іншого об’єму товару в рамках тих категорій продукції та брендів