Виробництво:

(04136) 218 - 96

Андрушівський маслосир завод, вул. Лисенка, 10
м. Андрушівка, Житомирська обл., 13400

Офіс:

(044) 490-72 - 01, 490 - 72 - 05

01133, м. Київ
бул. Лесі Українки, 26, 7 пов.

Мова:
Укр

Чим відрізняється спред від масла?

Чим відрізняється спред від масла?

butterОстаннім часом люди все частіше читають склад тих чи інших продуктів і намагаються розібратися в тому, який же товар є більш якісним і корисним для здоров’я. Природньо Ваш погляд не оминув такі продукти як вершкове масло, спреди і маргарини.

Отже, давайте розглянемо в подробицях, що ж із себе представляють дані види харчової продукції. Почнемо, мабуть з самого шкідливого для здоров’я людини продукту, а самим шкідливим є, звичайно ж, маргарин!
Адже саме він з часом став, так званим «бюджетним варіантом масла». Маргарин – це суміш жирів, підданих гідрогенізації. У цьому процесі утворюються трансжири (жири з видозміненою молекулярною структурою), ці жири вкрай небезпечні для здоров’я, сприяють виникненню серцево-судинних захворювань, перешкоджають клітинному метаболізму, і порушують обмін речовин в цілому.

Тому вам слід прямо зараз маргарин замінити маслом або спредом і повністю виключити з раціону харчування!

 ЩО ТАКЕ СПРЕД?

Що ж можна сказати про такий продукт як спред? На відміну від маргарину, більшість спредів не містять трансізомерів жирних кислот. Спред – це продукт з масовою часткою жиру від 39% до 95%, він є відносно новим товаром на ринку продуктів харчування та користується шаленим попитом в Україні і світі.

 ЧИМ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ СПРЕД ВІД МАСЛА?

Масло – продукт з натуральних вершків, жирністю не менше 50%. Спред – «мікс» з натуральних вершків, різного роду харчових добавок та обов’язкового додавання рослинних масел (соняшникова, кукурудзяна, соєва) і т. д.

Основна відмінність спреду від вершкового масла, це добавка рослинних жирів у різних пропорціях. Також спреди діляться на три види залежно від складу сировини, і ще на кілька видів залежно від жирності. Загалом, якщо порівнювати спред, все з тим же маргарином, то безумовно він не тільки більш прийнятний для вживання, він є менш калорійним за вершкове масло та має схожий смак за меншу ціну. Саме цим можна пояснити таку широку популярність спредів на полицях наших супермаркетів.

 ПРО КОРИСТЬ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

І нарешті, перейдемо до самого калорійного продукту з усіх вищезгаданих – до класичного вершкового масла. Не дивлячись на свою підвищену калорійність (близько 700 ккал на 100 г продукту), вершкове масло вважається найкориснішим продуктом з трьох перерахованих. Натуральні тваринні жири в помірних кількостях необхідні для стабільного розвитку організму людини. У порівнянні з трансжирами, що містяться в маргарині, жири з якісного вершкового масла добре засвоюються і швидко розсмоктуються. І все це завдяки відмінній взаємодії з травною системою. Що стосується високого вмісту холестерину, тут з впевненістю можна сказати, що воно має незначний вплив на загальний рівень холестерину в організмі.

 ЯК ВІДРІЗНИТИ МАСЛО ВІД МАРГАРИНУ?

Дуже просто! У першу чергу дивіться на етикетку, там має бути написано «масло вершкове», також завжди дивіться склад, в маслі не мають бути присутніми рослинні жири. Ще один фактор – однорідність маси. Якщо опустити кубик масла в склянку гарячої води та він почне розчинятися рівномірно, це означає, що масло справжнє. Якщо ж він розпадається на шматочки, то це не масло.

Private Label

Вы хочете створити власний бренд масла, сиру чи спреду? АМСЗ буде вашим надійним партнером зі своєю готовою програмою для партнерів.

Прайси та каталог продукції

Якщо ви хочете стати партнером АМСЗ та зробити запит на прорахунок покупки того, чи іншого об’єму товару в рамках тих категорій продукції та брендів

Як почати роботу з нами

Ми маємо налагоджену програму партнерства в Україні та за кордоном.