Чим корисний сир?
Так все ж таки, чим корисний сир?
Існує ряд продуктів, котрі містять в собі достатньо велику кількість вітамінів та мінеральних речовин, які так необхідні в організмі людини. Вживати їх в їжу може бути не тільки корисно для загального стану Вашого організму, але це ще й допоможе у боротьбі з різноманітними хворобами. Так, наприклад, фрукти та овочі, які містять вітамін С є справжньою панацеєю від багатьох простудних захворювань. Морська капуста та риба, наприклад, стають на заваді захворюванню щитовидної залози.
Насправді, вживання вершкових сирів дуже позитивно впливає на здоров’я людини. В них знаходиться велика кількість важливих корисних елементів. Дієтологи майже завжди рекомендують включати сири до щоденного раціону людям, які ведуть енергійний спосіб життя.
Вершкові сири на АМСЗ виробляються з якісного молока. Сир – це досить універсальний продукт. Він вібрав у себе найкорисніші молочні складові і, що важливо, містить їх в концентрованому вигляді. Сири багаті білками та мінеральними солями, які є особливо важливими для вагітних жінок і годуючих матерів, дітей, підлітків. Сири рекомендовано вживати тим людям, які є хворими на туберкульоз, при переломах.
Існують три основні види сирів: тверді крупні, м’які сири і дрібні тверді сири. Крупні тверді сири мають доволі тонкий аромат та солодкуватий присмак. Цей вид сиру характеризується сирними «дірками». Їх можуть подавати до сніданку, обіду або до вечері – немає різниці, вони завжди бажані гості до столу. До найбільш розповсюджених сирів цієї групи належать: Швейцарський, Голландський, Костромський та інші сири, які належать до групи дрібних твердих сирів. Їх основні особливості – круглі чи овальні «дірки», та виражений гострий аромат та смак. Вони рекомендовані до сніданку.
М’які сири відрізняються досить м’якою консистенцією та їх можна намащувати на хліб. Але це взагалі-то не єдина відмінність.
Гострі сири дієтологи насправді не рекомендують їсти у великих об’ємах при хворобах шлунка, зокрема, гастритах, гіпертонії. Але все ж таки користі у сирі набагато більше. Регулярне вживання добре впливає на стан шкіри та зір, сир бере участь в обміні речовин та регулює процеси росту. Цілюща сила сирів відома ще з легенд!
Також існують різноманітні маски в яких основним компонентом є сир. Він тонізує та омолоджує шкіру. Один з рецептів: половинка плавленого сирка, додаємо м’якоті дині, ложку меду та сік лимона в стакан води. Все перемішати до моменту отримання однорідної консистенції та нанести на шкіру десь на півгодини, а потім просто зняти ватним тампоном, який було змочено в теплому молоці. І тоді промити теплою водою. Такі сирні маски є дуже ефективними навіть при опіках різної ступені тяжкості. Але сир є незамінним не тільки в «боротьбі» за красу. Наприклад, цей рецепт може зацікавити гіпотоніків та людей з низьким артеріальним тиском. На сніданок випивайте чашку кави та їжте бутерброд з маслом та сичужним сиром. Після цього Ваш тиск нормалізується та Ви будете почувати себе бадьорими цілий день. А ось остання рекомендація для Вас: не варто їсти забагато сиру.